Spuščena in ploska stopala

Spuščena ali ploska stopala so vrsta deformacije, pri kateri stopalo nima pravilne oblike, zaradi neizraženosti stopalnih lokov. Stopalni loki so zelo pomembni za kakovosten prenos teže, ki jo stopala nosijo. Samo pri stopalih z izraženimi stopalnimi loki, se vsa teža telesa enakomerno razporedi vzdolž celotnega stopala. Če stopalo brez izraženih stopalnih lokov, nalega s celotno površino na podlago, prihaja do nepravilnih obremenitev, teža telesa pa se posledično neenakomerno prenaša na različne dele stopala.

Osebe s spuščenimi ali ploskimi stopali se hitreje utrudijo, težje prenašajo obremenitve pri dolgi hoji ali daljšem stanju na mestu, prav tako pa pogosteje občutijo bolečine v kolenih in križu.

Enostavna rešitev za preprečevanje in lajšanje težav povezanih s spuščenimi ali ploskimi stopali

Velikokrat prihaja do težav zaradi neustrezne obutve, premajhne telesne aktivnosti ali pa tudi zaradi genetskega faktorja.

Ortopedix ortopedski vložki so izdelani po meri, glede na potrebe posameznika, zato so lahko odlična rešitev za preprečevanje in lajšanje težav povezanih s spuščenimi ali ploskimi stopali.

Ortopedix vložki so izdelani tako, da privzdignejo spuščena področja na stopalu in ustvarijo pravilni vzdolžni in prečni lok stopala. S tem stopalu omogočijo lažje in bolj pravilno prevzemanje obremenitve teže celotnega telesa in preprečujejo pojave hitre utrujenosti in bolečin.