Spoznajte Ortopedix ekipo

 

ORTOPEDIX.SI izdelek švedske kvalitete

 

 

strokovni, strokovno, pacijent, zdravnik, sposobni, posebni, prilagojeni, ortopedski, vložki, ortoped, zdravnik, klinika, bolnica, peta, koleno, bolečine, kvaliteta, lekarna, računalnik, analiza, ekipa, dobro, kvalitetno, ortopedix, tanki, mehki, čevlji, hrbtenica, obutev, bolečinaV civilizaciji v kateri živimo smo obsojeni na hojo po trdih površinah kot so asfalt, beton, kamen in keramika. To so tudi največji sovražniki naše hrbtenice in eni izmed glavnih vzrokov za bolečine v kolenih, vratu in hrbtenic, še posebej če imamo ploska
ali spuščena stopala.

Naša stopala so prva v obrambi hrbtenice pred temi neugodnimi vplivi.
Od pravilnega položaja naših stopal sta odvisna tudi pokončna drža in pravilen položaj hrbtenice. Stopala so ta ki amortiziraju vse pritiske med hojo in omogočajo pravilno ravnotežje telesa.

V kolikor stopala niso zaščitena z ustrezno obutvijo in so obremenjena s stalno hojo po trdih površinah, to vpliva na spuščanje vzdolžnega loka stopala in
izgube loka stopala. Tako pride do spuščenih ali ploskih stopal.To pa še ni konec težav, spuščena ali ploska stopala namreč onemogočajo pravilni položaj stopal zato prihaja do nepravilne rotacije ta pa zvrača gležnje in kolena iz njihovega naravnega položaja. Zaradi tega pojava prihaja pogosto tudi do bolečin v kolenih.

V kolikor je prišlo do večjega zvračanja kolena zaradi nepravilnega položaja stopal,bo bolečina v kolenu intenzivnejša, zvračanje pa bo delovalo tudi na pogačico. Zaradi zvračanja kolena, se bo pogačica pomaknila naprej ali nazaj. Zaradi tegapa bo prišlo tudi do preobremenitve mišic, oziroma do bolečin v križni hrbtenici.

Lahko torej vidimo v kateri smeri se razvija stanje.Z nepravilnim obremenjevanjem stopal postavljamo celotno telo v nepravilen položaj. Na takav način prihaja do prekomernega obremenjevanja posameznih sklepov, kolen, spodnjega dela hrbtenice ter vratnega in ramenskega predela. na samem stopalu pa se lahko pojavijo petni trn, kurje oko, otiščanci in žulji ter palčna kost.

Zaradi vseh teh razlogov smo osmislili idejo ortopedskih vložkov izdelanih po meri-dostopnih v lekarni. Ortopedski vložek imitira zdravi lok stopal. S pomočjo ortopedskih vložkov se postavi stopalo v naravni položaj s tem pa se tudi teža telesa pravilno enakomerno rasporedi na celotno stopalo. V kolikor imate bolečine v kolenih, hrbtu, vratu, petni trn, spuščena ali ploska stopala, so ortopedski vložki izdelani po meri, izdelek, ki lahko postane nepogrešljiv pripomoček za ohranjnanje zdravja vaše hrbtenice in stopal.

Ortopedix ortopedski vložke lahko naročite v domala vseh lekarnah po Sloveniji. Povprašajte v svoji lekarni in pomagali vam bodo napraviti 3D odtis vaših stopal s pomočjo naše tehnologije. V vsega nekaj sekundah bomo dobili odtis vaših stopal in na osnovi teh odtisov bomo izdelali Ortopedix ortopedske vložke. Ortopedski vložki bodo izdelani z namenom da vaša stopala postavimo v pravilen položaj. Razbremenili bomo hrbtenico in stopala ki nosijo prevelike obremenitve.

V najbližji lekarni povprašajte za Ortopedix ortopedske vložke izdelane po meri lahko pa tudi naročite 3D peno za jemanje odtisov preko naše spletne strani.

www.ortopedix.si