Športniki in aktiven način življenja

Športniki in osebe, ki so telesno aktivne, dnevno naredijo minimalno 10 kilometrov, velikokrat ne da bi se tega dejstva sploh zavedali. V veliki večini gibov in kretenj sodelujejo prav stopala. Zadolžena so za pravilno razporeditev teže telesa na vse sklepe in celotno hrbtenico.

Stopala morajo biti pravilne oblike s idealnim težiščem (brez zvračanja nog), ter se morajo s vsemi svojimi mišicami in tetivami, pravilno prilegati na površino. Le tako lahko ima oseba popolnoma pravilno in vzravnano držo. Razbremenjen je vsak posamezni del telesa, porablja pa se tudi neprimerno manj energije in moči pri telesnih naporih.

Zavedati se je potrebno, da so tudi povsem običajne aktivnosti, kot so stanje ali hoja, pravzaprav zelo kompleksne naloge v katerih sodeluje celotna sestava našega telesa. Pri vsakem koraku se naše telo prilagaja podlagi po kateri hodimo, ohranja ravnotežje, blaži udarce, prilagaja obremenitve tovoru, ki ga morda nosimo ter uravnava hrbtenico. Da pa bi bil vsak naš korak zdrav je nujno potrebno, da imajo stopala pravilno obliko in težišče ter da se na pravilen način prilagajajo površini.

Idealna rešitev za vse športnike in avanturiste

ORTOPEDIX vložki se izdelujejo glede na potrebe vsake osebe individualno. Tako izdelano vložki omogočajo, da je stopalo v najboljši možni poziciji in da se obremenitev celotnega telesa enakomerno razporedi po celotnem stopalu. S tem dosežemo pravilno držo in razbremenjujemo celoten križ in vse zglobe.