Bolečina v vratu

bolečina, vrat, hrbtenica, žile, glava, glavobol, ramena, sedenje, stanje, utrujenost, boleče, drža, pravilno, nepravilno, stopalo, obutev, čevlji, teniske, ortopedski, vložki, mehki, lahki, individualni, po, meri, ortoped, analiza, vretenca, živci, rešitev, osteoporoza, kosti, gostota, kronični, lekarna, pena, odtis, slovenija, poškodbe, poškodba, prekrvavitev, ortopedix, obremenitev, usnje, usnjeni, antibakterijski, znojenje, vnetja, operacija

Bolečina v vratu in ramenih se pogosto pojavlja pri osebah, ki imajo sedeče delo, še posebej če veliko časa preživijo za volanom ali računalnikom. Vzroki za tovrstno bolečino so različni ,eden izmed značilnih pa je zagotovo nepravilna drža. Glavni problem so vretenca v zgornjem delu hrbtenice. V kolikor oseba nima pravilne drže, se povečajo pritiski na vratna vretenca, ta pa postopoma preidejo v položaj v katerem neprestano pritiskajo mišice, krvne žil in živčne končiče, ki se nahajajo okoli vretenc. Posledica so bolečine v vratu, ramenih, slaba prekrvavitev in glavoboli.

Kako olajšati in preprečiti težave z bolečinami v vratu

Osebe z bolečinami v vratu in ramenih, lahko težave olajšajo s pravilno držo. Vsa teža telesa sloni na stopalih, ki so zadolžena ta vzravnano držo in hojo. V kolikor so stopala stabilna in prevzemajo enakomerno obremenitev telesa v vsakem svojem delu, lahko govorimo, da celotna hrbtenica sloni na dobrih temeljih. To ugodno vpliva tudi na sklepe, kolena, kolke, hrbtenico, vrat in ramena, saj so v tem primeru vsi ti deli okostja v popolnem ravnotežju in niti eden izmed njih ne nosi večje obremenitve, kot je potrebno. Z Ortopedix vložki težimo k vzpostavitvi takšnega popolnega ravnotežja, saj so narejeni po meri, za vsako osebo posebej. Z njihovo uporabo skušamo spremeniti stopala v najkakovostnejši in najmočnejši temelj naše hrbtenice.